lauantai 19. joulukuuta 2015

poissa tolaltaan piätä kauten?

SELMA HOPSU! MIKSI SUN BLOGI EI PÄIVITY?

huutaa ystävä tien toiselta puolelta.

OLEN POISSA TOLALTANI!

minä jätin huutamatta. Olen pyllähtänyt hankeen, sukset ovat ristissä, enkä oikein tiedä, mitä kokeilisin.


Tola on lumen peittämä hiihtoura. Tola ei ole enää käytössä arkikielessä vaan esiintyy lähinnä sanonnoissaAsiat ovat hyvällä tolalla tai joku tai jokin on huonolla tolalla. -Wikipedia

Onko kenellekään muulle käynyt niin, ei edes saa niitä tuhatta rautaa törkättyä tuleen? Tai niin, ettei saa yhden yhtä syttymään. Vain kolmeasteinen vesi tuntuu nyt hyvältä.


Liityin Outokummun avantouimareihin ja se on ollut paras päätös miesmuistiin.
Pahinta oli automatka ennen ensimmäistä kertaa. Toiseksi pahinta on nousta ylös vedestä, kun ilma puraisee rintaa ja sääriä, mutta saunan ovella ei tunnu enää missään. Nojailen hetken kaiteeseen ja lumi sataa hiljaa järven jäälle.

Luonto kutsuu kaiken kaikkiaan. Suunnittelen retkeä Kolille uuden vuoden jälkeen. Odotan kiihkeästi sitä päivää, kun lenkkipoluille vedetään ladut. Totta puhuen en ole niin eräjorma kuin haluaisin olla. Täysin luonnon armoilla kuolisin heti. En löytäisi vettä enkä mitään syötävää. Etsisin supan ja päättäisin päiväni sinne. Luin todella inspiroivan tekstin naisesta, joka kertoi käymästään vuoden mittaisesta leiristä, jolla sellaisia taitoja oppisi. Sounds like a plan. Mutta ei nyt.


Nyt alkaa loma (juuri parhaillaan bussi kiidättää minua läpi pimeän Suomen) ja pari päivää nukuttuani on varmaan hyvä alkaa kampeamaan meikäläistä takaisin tolalleni.

P.S. Piätä kauten. Se on paikallista murretta ja tarkoittaa: varta vasten. Opin lauteilla.Iina & Albert: I'm gaining this healthy brown fat and trying to figure out the mystery of my life.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti