maanantai 4. tammikuuta 2016

tuulta purjeisiin


T A I  tuulta helmoihin niin kuin tässä elämäni ensimmäisessä väsäämässäni gif-animaatiossa. Loma ja sen aktiviteetit ovat tehneet tehtävänsä. Olen downsiftannut ihan huolella: keksikittynyt mukaviin pikku juttuihin, antanut aivojeni myöskin lepäillä ja tadaa - tuloksena freesi ja inspiroitunut pääkoppa. Hiljaisuudessa on syntynyt yksi jos toinenkin idea muutaman  parin sangen erinomaisen ärsykkeen ansiosta.

O L E N  luopunut monesta asiasta vuonna 2015 ja jatkan sitä linjaa myös tulevaisuudessa. Ensimmäisenä asianani pääsin luopua niljakkaista uudenvuoden lupauksista. Sen sijaan ajattelin modailla itselleni niken moton sopivammaksi: just do.


... A N D  then make a plan. Opettajani Katariinan sanoin: Onko tarpeeksi selkeää, jotta voi aloittaa? Sillä vaikka jostain kumpuaa hyvin vahvasti, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, taidan jatkossa ajatella, että täysin se pätee vain talojen rakentamiseen ja tekstitaidon vastauksiin. Kun tulevaisuuden haaveammateissani ei häämötä liion lääkäri eikä lakimies, riittävät tulevaisuuden suuntaviivoiksi arvot, joiden mukaan haluan elää. Omaksi riemukseni kehittelen lyhyemmän (tai pidemmän) tähtäimen projekteja, sillä niissä oman itsen kehittymisen ja oppimisen voi havaita lyhyemmässäkin ajassa.

S E N  lisäksi, että Laura Dekker inspiroi minua duunaaman juttuja ja haikailemaan merille, sain aiheen ajatella merten ja merieliöiden huonoa kondista. Muovi. Se on minun juttuni. Tai ei siis nimenomaan ole.


M I N U L L E  tulee usein epämiellyttävä olo,  kun puhun tai kirjoitan ympäristö- tai eläinasioista. Pelkään, etten tiedä tarpeeksi ja perusteluni ontuvat, tai että joku ärsyyntyy niin, ettei ainakaan ala tehdä mitään. Typerää. Saarnata en haluakaan, mutta ajattelen, että inspiroiva esimerkki ja helposti löytyvä informaatio ovat kaiken hyvän alku ja juuri. Niin minullekkin kävi (sitten kun toivuin jättimäisen maailmantuskan kertavyörystä pikku-Selman niskoille). Eli tulen nyt ja jatkossakin varmaan jakamaan linkkivinkkejä ja omaan ajatteliani aiheesta.


T A K A I S I N  mereen ja muoviin. Haastoin itseni pesemään käteni muovista. Kuinka pitkälle tulen asian kanssa menemään, en tiedä. Ainakin jätän kauppaan mahdollisuuksien mukaan kaikki muoviset pakkaukset. Mikä sinulle on tärkeää? Mitä voisit tehdä? Olisitko valmis muuttamaan jotain arjessasi?

S E L M A

Iina & Albert: We all love oceans. I hate plastic.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti