sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

isoin ämmä - eli Miksi?


Nopeat kaksi vuotta ja kaksikymmentäyksi päivää.

”Blogin perustaminen on helppoa ja nopeaa! Klikkaat vain tästä ja tuosta, niin voilà, s’il vous plaït!”

Just.

Voi olla, että ehkä hippusen  verran tein asiasta vaikeamman kuin se oikeasti on, mutta henkilökohtaista kokemustani tästä prosessista on hyvin kaukana parista klikkauksesta, vaikka voin käsi sydämellä vannoa, että aikomukseni on ollut vakaa.

Mikä minua sitten pidätteli blogitaivaan porteilla? Pääpietarina toimin itse, myönnetään. Odottelin jotain ihmeen mystistä sopivaa ajankohtaa. Juu. Hassua, vai mitä? En kuitenkaan pidä mennyttä aikaa hukkaan heitettynä, sillä sen lisäksi, että huolellisesti puntaroin bloggerin ja wordpressin välillä (:D), aivoni ja minä olemme tehneet taustatyötä kysymyksen ”miksi” eteen.

Minulla on tällä hetkellä kysymykseen kolme vastausta. Yksi niistä on seuraavanlainen ajatusketju:

1.     Blogimaailma on niin täydellinen, liian täydellinen: kuvia, ihmisiä ja elämiä ei voi kun katsoa ylöspäin. Minullakin on omat lempibloggaajani ja rakastan heitä, mutta… Haluan täydentää kiiltokuvan kaunista blogimaailmaa kökkeröillä kuvillani ja epäselvällä olemisellani.
2.     Perustan sen sitten kun olen tarpeeksi hyvä kuvaamaan, olen mielenkiintoisempi ja valmis.
3.     Hitot.

Haaveilen myös yhteisöstä, mutta ei siitä nyt sen enempää.

Minusta on tärkeää, että kirjoittaja tietää itse edes jollain tasolla, miksi hän kirjoittaa. Määränpään, eikä reitinkään tarvitse olla selvinä, mutta on elintärkeää tietää miksi matkalle lähtee. Kirjoitan ja haluan julkaista tekstejäni, sillä se on minulle tärkeä itseilmaisun muoto ja haluan kehittyä siinä. Ihmiset ovat aina kertoneet tarinoita ja rakastan stooreja yli kaiken niin saduista dokumentteihin ja elokuvista instagram-kuviin. Jatkan muinaista perinnettä, sillä koen, ettei minulla ole muuta vaihtoehtoa. Sellainen on kutsumus.

Mosaiikki on minun matkani - ja toivottavasti siinä rinnalla kulkee myös sinun omasi. Jää näppäimistölläni murtui, kun tajusin, etten ole koskaan valmis bloggaamaan tai ylipäätänsä tekemään yhtään mitään tässä elämässäni, jos odottelen sitä kädet ja jalat ristissä. Enkä tule valmiiksi sittenkään. Luojat, tajuatteko miten helpottava ajatus? Elämä ei ole elementtitalo, jonka voi ostaa netistä ja saada kotiinkuljetettuna ja jota voi sitten nätisti ihailla loput ajastaan. Tonttiaan joutuu hakemaan kauan, eikä mikään estä muuttamasta (itse asiassa uskon, että kaikki on jatkuvassa muutoksessa, halusimme tai emme). Materiaalit, palaset, värit, tuoksut ja lempikirjat hyllyssä löytyvät palasina maailmalta ja elämän varrelta. En tarkoita, että on matkattava välttämättä kauas löytääkseen itsensä sieltä, mitä se ikinä tarkoittakin. Monesti ne suurimmat palaset ovat olleet kokoajan siinä tai jalkojemme juuressa, mihin emme ole osanneet vain katsoa.

Nyt. Jännittää. Pirusti.

Täältä tullaan.

Selma


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti